Producent Makaronów

Zupa z dyni

Składniki:

• Makaron Międzybrodzki nitki - 1 paczka
• dynia - ok. 1 ½ kg
• cebula - 2 średnie szt.
• kapary z zalewy - 1 łyżka
• płatki chilli - ¼ łyżeczki
• olej - 3 łyżki
• słodka śmietanka - 100ml
• woda
• sól do smaku


Wykonanie:
1. Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
2. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. 3
3. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chilli, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała.
4. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią.
5. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij