Składniki:
• Międzybrodzki Makaron kolanko – 250g
• Pomidory w puszcze – 400 ml
• Wywar mięsny – 400 ml
• Cebula – 1 szt.
• Marchew – 2 szt.
• Brokuł – 1 szt.
• Olej – 1 łyżka
• sól, pieprz, cukier
• 2 marchewki
• 1 brokuł
Sposób przygotowania:
1. Międzybrodzki Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Wywar gotujemy razem z marchewkami
3. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
4. Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
5. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.
6. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.
7. Przyprawiamy solą, pieprzem.
8. Na koniec dodajemy ugotowane brokuły.
9. Podajemy z makaronem.