Producent Makaronów

Zupa grzybowa z makaronem

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron krajanka – 250 g
• wywar kostno–jarzynowy – 2 l
• grzyby suszone – 50 g
• podgrzybek - 350 g
• kurka – 200 g
• cebula - 2 szt.
• olej - 3 łyżki
• sól, pieprz do smaku
• natka pietruszki

Wykonanie:

1. Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami.
2. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy.
3. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku.
4. Całość podajemy z Międzybrodzkim Makaronem Krajanką oraz natką pietruszki.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij