Producent Makaronów

Wstążka ząbkowana

Składniki:

• 250g Międzybrodzkiego Makaronu wstążki
• 250g surowej białej kiełbasy
• 2 łyżki oleju
• 3 łyżki tartego chrzanu
• 300 ml słodkiej śmietany 18%
• sól, cukier do smaku
• 3 jajka ugotowane na twardo
• natka pietruszki do dekoracji


Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.
2. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy
pokrywką i podduszamy 10 minut.
3. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Doprowadzamy do wrzenia.
4. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube
plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij