Producent Makaronów

SPAGHETTI Z MAŁŻAMI

Składniki:


Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g
Małe małże – ok. 300 g
Czosnek – 2 ząbki
Przecier pomidorowy – ok. 300 ml
Cebula – 1 szt.
Posiekana natka pietruszki
Oliwa
Sól, pieprz 

Wykonanie:


1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnie dajemy kilka kropel oliwy i podsmażamy na niej posiekaną cebulę oraz czosnek.
3. Dodajemy przecier pomidorowy, małże oraz szczyptę soli i pieprzu.
4. Całość dusimy około 5 minut na wolnym ogniu.
5. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i posypujemy natką pietruszki.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij