Producent Makaronów

SPAGHETTI BOLOGNESE

Składniki:


Międzybrodzki Makaron spaghetti – 500 g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe – 500 g
Bulion mięsny – 2 szklanki
Cebula – 2 szt.
Marchew – 1 szt.
Seler naciowy – 1 szt.
Przecier pomidorowy – 2 łyżki
Śmietanka – ½ szklanki
Czerwone półwytrawne wino – 2 szklanki
Oliwa
Oregano
Sól, pieprz​


Wykonanie:


1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Cebulę, marchew oraz seler drobno siekamy i podsmażamy na oliwie.
3. Do warzyw dodajemy mięso i smażymy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Do mięsa dolewamy wino i mieszając czekamy, aż wyparuje.
5. Dodajemy przecier pomidorowy, a następnie doprawiamy pieprzem, solą oraz oregano.
6. Dodajemy bulion. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 2-3 godziny, co jakiś czas mieszając.
7. Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy według uznania i podajemy z makaronem.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij