Producent Makaronów

Pomidorowa z makaronem

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron krajanka – 1 paczka
• wywar kostno-jarzynowy – 2 l
• pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400 g
• koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
• sól, pieprz do smaku
• kwaśna śmietana 18% - 150 ml
• natka pietruszki

Wykonanie:

1. Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler).
2. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
3. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą.
4. Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy.
5. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij