Producent Makaronów

Polędwiczki duszone w winie z sosem gorgonzola i makaronem kolanka

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron kolanka - 1 paczka
• polędwiczka wieprzowa- 1 średnia (ok.250g)
• białe wino - 1 szklanka
• ser gorgonzola - 100g
• słodka śmietanka - 300ml
• natka pietruszki
• sól, pieprz do smaku


Wykonanie:

1. Makaron należy ugotować, a następnie zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Polędwiczkę musimy w całości grillować na patelni na złoty kolor. Podlać winem i dusić pod przykryciem ok. 7-8 minut.
2. W tym czasie ser gorgonzola rozpuszczamy w śmietance podgrzewając na wolnym ogniu. Całość
3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i pokrojoną w plastry polędwiczkę.
4. Polewamy pozostałym po duszeniu winem i sosem gorgonzola.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij