Producent Makaronów

Pióra z wędzonym boczkiem i warzywami

Składniki:

Międzybrodzki Makaron rurki – 250 g
Wędzony boczek – ok. 200 g
Papryka żółta – 1 szt.
Papryczka czereśniowa – 2 szt.
Cebula – 1 szt.
Świeże listki bazylii
Oliwa
Sól, pieprz
 
Wykonanie:


1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej boczek pocięty w cienkie plastry oraz cebulę posiekaną w pióra. Chwilę podsmażamy tak, aby boczek delikatnie się zarumienił.
3. Żółtą paprykę i papryczki czereśniowe kroimy w paski, dodajemy do boczku i podsmażamy mieszając przez 5 minut.
4. Na koniec wykładamy na talerz makaron i podsmażony boczek z warzywami.
5. Całość dekorujemy świeżymi listkami bazylii.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij