Producent Makaronów

Penne z szynką w sosie śmietanowym

Składniki:

•    Międzybrodzki Makaron Penne – 250g
•    Szynka drobiowa – ok 60g
•    Żółty ser – ok 20g
•    Śmietana 18% - 150g
•    Świeża pietruszka – pęczek
•    Cebula – 1szt.
•    Sól, pieprz, bazylia


Wykonanie:

1.    W pierwszej kolejności gotujemy Międzybrodzki Makaron Penne wedle zaleceń na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą.
2.    Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy przez chwilę na wolnym ogniu. W momencie gdy szynka i cebula będą zarumienione dodajemy śmietankę i doprawiamy według uznania.
3.    Następnie na patelnie dokładamy makaron i smażymy na wolnym ogniu ok 2 minut.
4.    Całość mieszamy, posypujemy pietruszką i startym wcześniej serem.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij