Producent Makaronów

Papryka nadziewana makaronem

Składniki:

łopatka wieprzowa  - 200g                                
boczek wędzony - 200g                                
cebula - 3 sztuki                                 
olej - 3 łyżki                                
masło - 1 łyżka                                 
papryka świeża kolorowa -   6 sztuk
sól, pieprz czarny i ziołowy
natka pietruszki - 1 pęczek
Makaron Międzybrodzki w kształcie ryżu  - 1 paczka

Wykonanie:

1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju.
2. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę.
3. Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą.
4. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło.
5. Całość dokładnie wymieszać. 
6. Farszem napełnić wydrążone papryki, przykryć dekielkami i piec w temp. 160 st.C ok. 45 minut.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij