Producent Makaronów

Paccheri z kalmarami

Składniki:


Makaron Paccheri – 250 g
Mrożone tuby kalmarów – 500 g
Świeże pomidory – 450 g
Czerwone wino – 100 ml
Czosnek – 2 ząbki
Czarne oliwki – 100 g
Sok z cytryny – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Natka pietruszki
Świeża bazylia
Pieprz i sól do smaku
Cukier do smaku

Wykonanie:


1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
2.Rozmrożone kalmary kroimy w centymetrowe krążki.
3.Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę i dodajemy kalmary
4.Pomidory kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, a następnie dorzucamy do kalmarów
5.Kalmary podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny, oliwki
6.Całość doprawiamy sola, pieprze i szczyptą cukru
7.Dusimy krótką chwile, a następnie dodajemy makaron
8.Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i natkę pietruszki

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij