Producent Makaronów

Nadziewane Conchiglioni

Składniki:


Makaron Conchiglioni – 500 g
Świeży szpinak – 500 g
Pomidory – 2 szt.
Ser ricotta – 250 g
Pomidory w puszce krojone – 400 g
Oliwa – 2 łyżki
Czosnek – 4 ząbki
Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:


1.Szpinak myjemy, usuwamy ogonki i siekamy.
2.Do szpinaku dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.
3.Doprawiamy solą i pieprzem.
4.Następnie dodajemy pokruszony ser ricotta i mieszamy.
5.Makaron zanurzamy we wrzątku na ok. 3 min, następnie odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
6.Makaron Conchiglioni nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w formie do zapiekania wysmarowanej oliwą.
7.Pomidory kroimy w ósemki i układamy między muszlami.
8.Pomidory w puszce mieszamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i tak przygotowanym sosem zalewamy formę.
9.Całe danie zapiekamy przez 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.

Przepis przygotował Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij