Producent Makaronów

Makaronowy ryż z julien

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g
• marchewka – 2 sztuki
• seler – 1 sztuka
• por – 1 sztuka
• szczypior – ½ pęczka
• czosnek – 4 ząbki
• natka pietruszki – ½ pęczka
• oliwa z oliwek – 2 łyżki
• sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Wykonanie:

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
2. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę.
3. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć.
4. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij