Składniki:
Międzybrodzki Makaron kolanko – 250 g
Łosoś wędzony – ok. 150 g
Cukinia – 1 szt.
Cebula – 1szt.
Czosnek – 1 ząbek
Świeży tymianek
Oliwa
Sól, pieprz, tymianek suszony
Wykonanie:
1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę.
3. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię oraz porwanego na drobne kawałki łososia.
4. Wszystko delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem i dusimy przez około 5 minut.
5. Na koniec do odcedzonego makaronu dodajemy uduszonego łososia z cukinią i delikatnie mieszamy.
6. Całość wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą gałązką tymianku.