Producent Makaronów

Makaronowa zapiekanka

Składniki (na 6 porcji):

Makaron Międzybrodzki rurki - 1 opakowanie
szynka – 150 g
5 pomidorów
2 średniej wielkości kabaczki
ser parmezan
ser żółty
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Wykonanie:

1. Ugotować makaron.
2. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać.
3. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć.
4. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
5. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
6. Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij