Producent Makaronów

Makaronowa sałatka ze szparagami

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron Świderki – 250g
• Szparagi – 15 szt.
• Szynka parmeńska – 4 plastry
• Ser do posypania
• Oliwa z oliwek 1 łyżka
• Ocet balsamiczny pół łyżki
• Sok z cytryny pół łyżeczki
• Sól
• Pieprz

Wykonanie:

1. W pierwszej kolejności gotujemy al. dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni.
2. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką.
3. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy przygotowanym sosem. Na gotowe danie sypiemy starty ser i gotowe. 

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij