Producent Makaronów

Makaron ze szczawiowym pesto

Składniki:


Międzybrodzki Makaron penne – 250 g
Szczaw – 1 pęczek
Orzeszki piniowe – ¼ kubka
Natka pietruszki –  ½ pęczka
Czosnek – 2 ząbki
Oliwa – 50 ml
Sól, pieprz
 
Wykonanie:


1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Liście szczawiu bez żyłek oraz natkę pietruszki myjemy i rwiemy na kawałki.
3. Dodajemy orzeszki piniowe, czosnek oraz oliwę.
4. Całość blendujemy oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Ugotowany makaron odcedzamy, dodajemy pesto i delikatnie mieszamy.
6. Tak przygotowane danie wykładamy na talerz i dekorujemy listkami szczawiu.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij