Producent Makaronów

Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Składniki:

•    Międzybrodzki Makaron wstążka - 500g
•    słodka śmietanka 18% - 150ml
•    oliwki - 150g
•    czosnek - 5 ząbków
•    natka pietruszki - 1 pęczek
•    tuńczyk kawałki w sosie własnym -2  puszki (ok. 240g)
•    pieprz, sos sojowy do smaku
•    parmezan

Wykonanie:

1.    Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować.
2.    Do garnka wlać śmietankę, dodać oliwki i wyciśnięty przez praskę czosnek.
3.    Doprawić do smaku pieprzem, sosem sojowym i zagotować.
4.    Następnie dodać makaron, tuńczyka i posiekaną natkę pietruszki.
5.    Wymieszać, podgrzać i wyłożyć na talerze. Każdą porcję posypać świeżo startym parmezanem.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij