Producent Makaronów

Makaron z krewetkami

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron nitka cienka – 1 paczka
• oliwa z oliwek – 4 łyżki
• cebula – 1 szt.
• czosnek – 5 ząbków
• krewetki tygrysie surowe – 500g
• białe wytrawne wino – 100 ml
• pomidory – 2 średnie szt.
• natka z pietruszki – 1 mały pęczek

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy.
2. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w drobne plasterki. Następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy obrane z pancerza krewetki i wino. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i dusimy około 2 minut.
3. Na patelnie dodajemy makaron oraz pokrojone w kostkę pomidory.
4. Całość chwilę podduszamy, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i gotowe.
Dla amatorów ostrzejszych smaków, proponujemy jeszcze płatki chilli lub ostrą paprykę.

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij