Producent Makaronów

Makaron z gulaszem

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron typu pierożek - 1 paczka
• łopatka wieprzowa - 500g
• cebula - 2 średnie sztuki
• marchewka - 1 średnia sztuka
• pietruszka -1 mała
• seler - ¼ małej sztuki
• kapusta świeża - 1/8 małej sztuki
• sól, pieprz do smaku
• liść laurowy - 2 szt.
• ziele angielskie - 6-8 szt.
• olej - 3 łyżki
• mąka- ok. 2 łyżki
• woda - ok. 1 litr


Wykonanie:

1. Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
2. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy.
3. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę.
4. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij