Producent Makaronów

Makaron świderki z miętą i białym serem

Składniki:

•    Międzybrodzki Makaron świderek - 1 paczka
•    oliwa z oliwek - 6 łyżki
•    filet z kurczaka - 150g
•    czosnek - 4 ząbki
•    pomidory - 2 szt.
•    ser biały półtłusty -  200g
•    mięta świeża - 2 pęczki
•    bazylia świeża - 1 pęczek
•    sól, pieprz grubo zmielony do smaku

Wykonanie:

1.    Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować zimą wodą.
2.    Fileta z kurczaka pokroić w paski, doprawić solą i podsmażyć na oliwie. Pod koniec smażenia dodać czosnek pokrojony w plasterki. 
3.    Następnie dodać pomidory pokrojone w kostkę, makaron i chwilę podsmażyć, żeby tylko zagrzać makaron.
4.    Dodać posiekaną miętę, bazylię, pokruszony biały ser i wymieszać.
5.    Wyłożyć na talerze i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij