Producent Makaronów

Makaron penne z pulpecikami

Składniki:

1.    Międzybrodzki Makaron penne – 250 g
2.    Mięso mielone wieprzowe – 450 g
3.    Starty parmezan – ok. 4 łyżek
4.    Sól, pieprz
5.    Pomidory – 1 puszka
6.    Śmietana – 2 łyżki
7.    Chilli – 1 szt.
8.    Tymianek – 1 łyżka
9.    Cebula – 1 szt.
10.    Musztarda francuska – 1 łyżka
11.    Olej

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Mięso mielone mieszkamy z musztardą, drobno posiekanym chilli, parmezanem oraz przyprawami. Ugniatami i formujemy małe pulpeciki, które następnie smażymy na oleju. Na oddzielnej patelni podsmażamy cebulę, wlewamy pomidory z bulionem i dodajemy parmezan  i tymianek. Całość dusimy ok 5-7 minut. Do sosu dodajemy pulpeciki i wlewamy śmietanę. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem penne.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij