Producent Makaronów

Lumaconi z białym serem

Składniki:


Makaron Lumaconi – 500 g
Ser biały półtłusty – 500 g
Śmietana duża 12 %
Szczypiorek – 1 mały pęczek
Czosnek – 1 ząbek
Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:


1.Makaron gotujemy al. dente, a następnie odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
2.W misce kruszymy biały ser.
3.Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do białego sera.
4.Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.
5.Następnie wlewamy śmietanę do uzyskania odpowiedniej gęstości pasty.
6.Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
7.Makaron nadziewamy twarożkiem i układamy na talerzu.

Przepis przygotował Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij