Producent Makaronów

Kolanka z falbanką w sosie szpinakowo – pieczarkowym z kurczakiem

Składniki:

filet z kurczaka - 200g
pieczarki świeże - 5 średnich sztuk
szpinak mrożony krojony - 200g
śmietanka słodka - 300ml
olej - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Międzybrodzki Makaron kolanka z falbanką   1 paczka (250g)

Wykonanie:

1. Filet z kurczaka należy pokroić w kostkę, a pieczarki w małe cząstki.
2. Oba składniki razem musimy podsmażyć na oleju na złoty kolor.
3. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. W momencie zagotowania się dodajemy wcześniej ugotowany makaron kolanka z falbanką.

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij