Składniki:
wołowina gulaszowa - 1/2 kg
cebula - 1 średnia
olej - 3 łyżki
liść laurowy - 2-3 listki
ziele angielskie - 5-6 ziarenek
woda - ok. 0,7 l
sól, pieprz
mąka - 2 łyżki
Makaron Międzybrodzki gniazda wstążki - 1 paczka
Wykonanie:
1. Wołowinę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
2. Dodać cebulę, mąkę i całość podsmażyć na złoty kolor.
3. Następnie wlać wodę (najlepiej gorącą), dodać liść, ziele, pieprz i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
4. Pod koniec duszenia doprawić do smakuje solą.
5. Międzybrodzki Makaron gniazda wstążki ugotować nie mieszając, aby utrzymać formę gniazd. Wyłożyć gorący na talerze i polać gulaszem.