Producent Makaronów

GULASZ A’LA WĘGIERSKI

Składniki na 2 porcje

0,5 kg wołowiny

1 duża cebula

1 papryka czerwona

1 zielona papryka

0,2 kg pieczarek

2-3 ząbki czosnku

szczypta ostrej papryki w proszku

2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

sól

pieprz świeżo mielony

liść laurowy

ziele angielskie 

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Następnie podsmażamy na oleju w głębokiej patelni. Do patelni dorzucamy posiekane cebule i czosnek oraz  pokrojone pieczarki i paprykę. Całość zalewamy wodą i dodajemy przyprawy. Gotujemy ok. 1 godz. na małym ogniu, często mieszając. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z ugotowanymi szpeclami.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij