Producent Makaronów

Cannelloni nadziewane szpinakiem

Składniki:


Makaron Cannelloni – 250 g
Świeży szpinak – 500 g
Żółty ser – 300 g
Śmietanka słodka 18% - 150 ml
Jajko – 1 szt.
Oliwa – 2 łyżki
Czosnek – 2 ząbki
Papryczka chilli do dekoracji
Liście bazyli do dekoracji
Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:


1.Szpinak myjemy, usuwamy ogonki.
2.Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak. Dusimy krótką chwile.
3.Chwilę przed końcem duszenia wbijamy jajko, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz pieprzem.
4.Następnie dodajemy połowę śmietanki.
5.Ser trzemy na tarce o dużych oczkach i połowę dodajemy do ostudzonego szpinaku.
6.Cannelloni wkładamy do wrzątku na ok. 3 minuty, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
7.Makaron wypełniamy farszem i układamy w naoliwionej formie żaroodpornej.
8.Całe danie polewamy resztą śmietanki i posypujemy startym serem.
9.Zapiekamy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij